Op 11 februari organiseert Glastuinbouw Nederland een webinar voor haar leden over robotisering en arbeid: Hoe ziet de toekomst van arbeid eruit, gezien de ontwikkelingen? Hoe maak je werk aantrekkelijker voor medewerkers in het primaire proces? Welke situatie maak vergaande robotisering nu echt geschikt en wat is daar voor nodig?

Door toenemende mechanisatie en robotisering verdwijnen steeds meer arbeidshandelingen uit het proces. Echter, complexe handelingen waarbij kwetsbare verse producten beoordeeld, geoogst en verpakt moet worden, vragen ook de komende decennia de nodige arbeidsinput. Het gevolg is dat mens en machine meer en meer in lijn komen te staan. Het gevolg is dat het werk dat overblijft voor de werknemers, veelal het complexere en inzichtmatige werk, onder grotere tijdsdruk moet worden uitgevoerd. De doorlooptijd van het systeem wordt immers leidend. Bovendien moet dit werk worden verricht in klimatologisch steeds moeilijkere omstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van Glastuinbouw Nederland.

Het webinar wordt geleid door Glastuinbouw Nederland. Gerben Splinter en Erik Pekkeriet van Wageningen U&R en Albert van der Burg van Stigas zijn de sprekers. Dit webinar is voor leden van Glastuinbouw Nederland. Aanmelden kan tot donderdag 11 februari 10.00 uur. Klik hier