Op dinsdag 22 juni organiseerde Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners in de glastuinbouw een online voorlichtingsbijeenkomst over de seniorenregeling. Sociale partners vinden het belangrijk dat zowel werknemers als werkgevers in de sector goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de regeling biedt. Jeroen Warnaar (bestuurder CNV Vakmensen) en Jelmer Leentra (pensioenconsulent bij BPL Pensioen) gaven uitleg over de regeling en de financiële gevolgen. Daarnaast werden de vragen tijdens de bijeenkomst tevens beantwoord door Jaap den Dekker (Beleidsmedewerker Plantum) en Leo van Beekum (Bestuurder FNV Agrarisch Groen). Ongeveer 170 personen namen deel aan de bijeenkomst. De reacties na afloop waren erg positief.

Seniorenregeling Glastuinbouw Nederland
De seniorenregeling biedt werknemers in de Glastuinbouw van 62 jaar en ouder de mogelijkheid om 80% werken voor 90% loon met behoud van vrijwel gelijke pensioenopbouw. De regeling draagt bij aan het gezond en met plezier blijven werken tot aan het pensioen. Daarnaast biedt het werkgevers de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat waardevolle kennis goed wordt overgedragen naar de nieuwe generatie.

Webinar terugkijken?
Heeft u het webinar gemist of wilt u het terugkijken? Klik dan hier
Wilt u meer weten over de seniorenregeling? Klik dan hier voor de pagina Seniorenregeling Glastuinbouw op de website van Colland Arbeidsmarkt.

De seniorenregeling is ontwikkeld door sociale partners in de glastuinbouw; CNV Vakmensen, FNV, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland en Plantum.
De seniorenregeling is mede mogelijk gemaakt door financiering van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds is een samenwerking tussen cao-partijen in de glastuinbouw. Het fonds Colland Arbeidsmarkt draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, personeelsbeleid, imago, scholing, veiligheid en gezondheid in de agrarische en groene sectoren.