Subsidieregelingen

Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.

Subsidieregeling voor Cursussen

Een cursus of opleiding volgen om je kennis en vaardigheden binnen je werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Deze regeling geldt voor de sectoren Bloembollengroothandel, Bos en Natuur, Dierhouderij, Glastuinbouw, Groenvoederdrogerijen, Hoveniers en Open Teelten en Paddenstoelenteelt.

Bekijk regelingen

Subsidieregeling voor BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De opleiding volg je op niveau 2, 3 of 4. De duur hangt af van het niveau. Deze regeling geldt voor de sectoren in de sectoren Dierhouderij, Hoveniers of Groen, Grond en Infrastructuur.

Bekijk regelingen

Regelingen voor BBL-opleiding

Subsidieregeling Seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. De seniorenregeling geldt voor oudere werknemers in de sectoren Bos & Natuur, Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij, Bloembollengroothandel, Hoveniers en Groen, Grond & Infrastructuur (GGI).

Bekijk regelingen

Subsidieregeling Scholingsvouchers

Jezelf omscholen naar een andere functie? Of ben je op zoek naar een andere functie binnen het bedrijf vanwege het fysiek zware werk? Met een Scholingsvouchers krijg je een individueel budget waarmee je een cursus of opleiding kan volgen. De scholingsvouchers gelden voor werknemers in de sectoren Dierhouderij, Paddenstoelenteelt en Open Teelten.

Bekijk regelingen

Regelingen voor Scholingsvouchers

Subsidieregeling HBO-opleidingen Glastuinbouw

Werk je in de glastuinbouw? En wil je jezelf verder ontwikkelen? Met een HBO-opleiding kun jij bijvoorbeeld marktonderzoeker, bedrijfsleider, logistiek manager of beleidsadvsieur worden.

Bekijk regelingen

Regelingen voor Subsidieregeling HBO-opleidingen Glastuinbouw

Subsidieregeling Loopbaancheck Dierhouderij

Wil je je eigen kwaliteiten en vaardigheden ontdekken? Doe een loopbaancheck en krijg tips om je verder te ontwikkelen.

Bekijk regelingen

Regelingen voor Subsidieregeling Loopbaancheck Dierhouderij

Subsidieregeling Employabilitybudget

Ben je werkzaam in de sector glastuinbouw of de hoveniers? En wil je je verder ontwikkelen in je werk of functie of wil je een nieuw beroep leren? Met het employabilitybudget kun je hiervoor een cursus naast je huidige werk volgen.

Bekijk regelingen

Regelingen voor Employabilitybudget

Subsidieregeling VHG Brancheopleiding

Ben je werkzaam in de sector hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen of je laten omscholen tot hovenier? Met de subsidieregeling VHG-Brancheopleiding kun je een vakopleiding in de avonduren volgen.

Bekijk regelingen

Regelingen voor VHG-brancheopleiding

Subsidieregeling T-Rijbewijs stagiaires BOL en Praktijkleren

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. De subsidieregeling T-Rijbewijs geldt voor werknemers BOL- en BBL-leerlingen uit de sectoren Dierhouderij en Open Teelten.

Bekijk regelingen

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) Hoveniers

Is het werk moeilijk vol te houden tot je pensioen? Sociale partners in de sector hoveniers hebben een speciale tijdelijke regeling getroffen zodat de oudere werknemer die lange tijd in een uitvoerende functie heeft gewerkt eerder kan stoppen met werken. Hiermee kan de werknemer de periode tot AOW overbruggen.

Bekijk regelingen

Regelingen voor Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) Hoveniers