Vanaf 1 januari 2023 is de subsidieregeling employabilitybudget Glastuinbouw in werking getreden. Speciaal voor werknemers in de sector glastuinbouw zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen.

Wat houdt een employabilitybudget in?
De werknemer kan eenmalig een vergoeding krijgen van €1.500,- voor een cursus of opleiding. Daar zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • De declaratie van de cursus moet binnen twee maanden na de laatste cursusdag zijn ontvangen.
  • U bent werknemer of minder dan zes maanden werkloos.
  • De (voormalig) werkgever heeft premie afgedragen aan het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Ben je benieuwd of jij hiervoor in aanmerking komt en hoe je jouw aanvraag kunt indienen? Klik dan hier voor meer informatie.

Fonds Colland Arbeidsmarkt
Het employabilitybudget Glastuinbouw is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendig arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.