Employabilityregeling voor Hoveniers

Sociale partners in de sector Hoveniers vinden het belangrijk dat werknemers zich constant ontwikkelen. Om deze reden is per 1 juli 2015 de employabilityregeling voor hoveniers ingegaan. Met deze regeling ontvangt u als werknemer een individueel budget. Dit budget is te besteden aan cursussen waarmee de groei en/of verdieping in de functie wordt gestimuleerd. Op die manier blijft u in de toekomst breed inzetbaar. 

Voor wie?

U komt in aanmerking voor de Employabilityregeling als u werknemer bent volgens de cao Hoveniersbedrijf. Ook als u werkloos bent komt u in aanmerking, op voorwaarde dat u niet langer dan 6 maanden vóór de subsidieaanvraag werkloos bent.

Inhoud van de regeling

Van de financiële vergoeding die u ontvangt van het fonds Colland Arbeidsmarkt kunt u een cursus of opleiding volgen naast uw huidige werk in de hovenierssector. Het gaat hier om het aanleren van nieuwe vaardigheden en/of technieken, waardoor u in de toekomst ook geschikt bent voor andere werkzaamheden of een toekomstige functie. 

Bekijk voor meer informatie de brochure hieronder.

cover-brochure-employabilityregeling-hoveniers

 

Premie en vergoedingen

Bij deelname aan de employabilityregeling ontvangt u een eenmalig budget van maximaal € 1.500 voor de cursus of opleiding die u naast uw werk in de hovenierssector wilt volgen. Dit bedrag is afkomstig van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Kost een cursus of opleiding minder dan € 1.500? Dan kunt u het resterende bedrag besteden aan een eventuele volgende cursus.

Voorwaarden

Om voor de Employabilityregeling in aanmerking te komen, gelden in hoofdlijnen de onderstaande voorwaarden:

  • U bent werknemer volgens de cao Hoveniersbedrijf; 
  • Als u werkloos bent, bent u dat niet langer dan 6 maanden op het moment van subsidieaanvraag; 
  • Uw (voormalig) werkgever heeft premie voor u afgedragen aan het fonds Colland Arbeidsmarkt.

U komt niet in aanmerking voor een employabilitybudget in de volgende gevallen:

  • De scholing op verzoek van de werkgever;
  • De scholing is gericht op bestaande taken in de huidige functie;
  • De scholing is niet arbeidsgericht.

Kijk voor de volledige voorwaarden en inhoud van de regeling in de brochure en het uitkeringsreglement Employabilityregeling.

VRAGEN?

Heeft u nog vragen over de employabilityregeling?
Neem dan contact op met de klantenservice:

0900 - 040 13 28
info@colland-administratie.nl

Aanvraag en declaratie

Een cursusbudget vraagt u online aan. U doorloopt verschillende stappen in dit proces die hieronder kort worden behandeld.

Stap 1: Log in en klik vervolgens op employability. Geef uw huidige functie door en het budget dat u aanvraagt.

Stap 2: Het door u ingevulde aanvraagformulier wordt beoordeeld.

Stap 3: Als u er zeker van wil zijn dat u de cursus vergoed krijgt na afloop ervan, wacht dan tot uw aanvraag is goedgekeurd. U hoort dan bovendien welk bedrag u maximaal gaat ontvangen. Na de goedkeuring start u vervolgens met de cursus.

Stap 4: Als uw cursus is afgelopen, declareert u de kosten bij Colland. Nadat uw declaratie is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail met informatie over de uitbetaling.

Let op: de declaratie van de cursus moet binnen twee maanden na de laatste cursusdag ontvangen zijn door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Bekijk voor de volledige voorwaarden en inhoud van de regeling de brochure hierboven.

Aanvraag indienen