Projectdatabase thema's Archives: Doorstroom

Scholingsconsulent Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt

De akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt in Nederland zijn innoverende sectoren. Daarvoor zijn goed ontwikkelde ondernemers en werknemers nodig die bijdragen aan de innovatiekracht van de bedrijven. Competente werkgevers en werknemers bouwen aan sterke bedrijven. Samen zorgen zij voor een sterke sector, waarin het aantrekkelijk is om te werken.

De scholingsconsulent draagt bij aan de innovatiekracht van bedrijven. Hij of zij is hét aanspreekpunt voor scholing en ontwikkeling en werkt als een neutrale adviseur die een verbindende schakel is om bewustwording en bereidheid te stimuleren. Hij draagt daarmee bij aan voldoende en competente werkgevers en werknemers en daardoor aan de continuïteit van bedrijven in de twee sectoren en hun resultaten.

Seniorenregeling

Werknemers kunnen een dag per week minder werken met behoud van 90% van hun bruto salaris. Hierdoor krijgen zij meer vrije tijd voor familie of hobby’s of om te herstellen van intensief werk. De seniorenregeling moet ondersteuning bieden bij verantwoord en met plezier blijven werken tot de pensioenleeftijd.

Incompany bedrijfstraining “Klare Taal”.

Onder de vlag van Mooi Vak Man! worden (nader te bepalen) incompany bedrijfstrainingen (2019: 25) “Klare Taal” (in natura) georganiseerd voor bedrijven. Via deze training wordt de communicatie binnen het bedrijf bevorderd.

Leerlijn Machinist Cultuurtechniek

De vraag naar personeel en de eisen die ondernemers aan hun personeel stellen, blijft stijgen. Sociale partners (Cumela, FNV Agrarisch Groen, Vakvereniging Het Zwarte Corps en CNV Vakmensen) hebben daarom het initiatief genomen voor een meerdaagse training die werknemers met ervaring in het cultuurtechnisch werk en/of agrarisch loonwerk bijschoolt tot groene machinist. Onder bepaalde voorwaarden wordt de opleiding deels via Colland gesubsidieerd.

Kasgroeit

Kasgroeit staat voor werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw. Met dé vacaturebank voor de branche en gerichte online campagnes zorgen we voor instroom van nieuw talent. Dat begint al op school: We organiseren gastlessen van ondernemers en stimuleren stages in de sector, zowel van groene als grijze opleidingen. We faciliteren en stimuleren het branche specifieke opleidingsaanbod en ontwikkelen een branche opleiding, voor nieuwe instroom en voor medewerkers die zich willen door-ontwikkelen. Door bijeenkomsten, workshops en loopbaanbegeleiding stimuleren we de eigen regie van werkenden op de loopbaan. We adviseren werkgevers en werknemers over opleiding en ontwikkeling en maken ons sterk voor goed werkgeverschap in glastuinbouwbedrijven, zodat zij in staat zijn medewerkers te vinden, binden en boeien en de sector een goed arbeidsmarkt imago krijgt en houdt.