Nieuws

De seniorenregeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon en met pensioenopbouw. Deelname aan de regeling is in de afgelopen jaren hard gegroeid en naar verwachting zet deze groei zich de komende tijd door. Vanwege het verhogen van de AOW-leeftijd is de looptijd van de regeling de afgelopen jaren langer geworden. Hierdoor zijn de kosten van de regeling gestegen.

Glastuinbouw
27 maart 2024

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector. Via de agenda blijf je op de hoogte van relevante activiteiten. Ook organiseert Kasgroeit regelmatig interessante workshops bij jou in de regio. En dat kosteloos voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw!

Lees meer
Lees meer over Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw
Glastuinbouw
26 maart 2024

“Door in dialoog te gaan, creëren we begrip voor wat de sector doet en waar ze voor staat.”

Glastuinbouw Nederland heeft afgelopen jaar de Toolkit Gezondheid & Geluk geïntroduceerd. Het doel is om te laten zien hoe de glastuinbouwsector bijdraagt aan de gezondheid en het geluk van miljoenen consumenten in Nederland en West-Europa. Jakoline van Straalen, Communicatie Adviseur bij Glastuinbouw Nederland, legt uit hoe de Toolkit werkt en wat de ervaringen zijn.

Lees meer
Lees meer over “Door in dialoog te gaan, creëren we begrip voor wat de sector doet en waar ze voor staat.”
Hoveniers
22 maart 2024

NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience

Colland Arbeidsmarkt en de Sectorcommissie Hoveniers zijn verheugd met de nominatie van NetwerkZes voor de SAN Accenten 2023. Deze nominatie is te danken aan de campagne Groeien door Groen Experience. De campagne is gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt en is een initiatief van sociale partners in de hovenierssector.

Lees meer
Lees meer over NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience
Bloembollengroothandel
21 maart 2024

#Kenniskracht dialooglunch 2024 bevordert duurzame inzetbaarheid in bloembollengroothandel

Op donderdag 4 april (11.30-13.30, Hillegom) organiseert Kenniskracht een dialooglunch voor bedrijven uit de bloembollengroothandel. Deze lunch biedt de gelegenheid om met elkaar de ontwikkelingen in de sector te bespreken, ervaringen uit te wisselen en te verkennen hoe we duurzame inzetbaarheid in de sector verder kunnen bevorderen.

Lees meer
Lees meer over #Kenniskracht dialooglunch 2024 bevordert duurzame inzetbaarheid in bloembollengroothandel
Algemeen
20 maart 2024

“Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”

Inzicht in de arbeidsmarkt van de agrarische en groene sectoren is van groot belang om effectief beleid te voeren en de uitdagingen van arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Colland Arbeidsmarkt voert daarom elke twee jaar een uitgebreid onderzoek uit onder werkgevers in deze sectoren.

Lees meer
Lees meer over “Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”
Open Teelten Landbouw
1 maart 2024

Nieuwe versie cao Open Teelten

Vanwege de verhoging van het wettelijk minimumloon is de cao Open Teelten per 1 januari 2024 tussentijds aangepast. De aanpassingen zijn inmiddels doorgevoerd in de nieuwe versie van het cao-boekje Open Teelten.

Lees meer
Lees meer over Nieuwe versie cao Open Teelten
Glastuinbouw
28 februari 2024

De glastuinbouw kan niet zonder goed opgeleid personeel

De wereld wordt complexer en de agrarische sector professionaliseert. Daarmee groeit de behoefte aan professionals en experts op allerlei gebieden. Hoe ga je daarmee om? Investeer jij al in je werknemers? En zie jij daar het belang van in?

Lees meer
Lees meer over De glastuinbouw kan niet zonder goed opgeleid personeel
Bos en Natuur
16 februari 2024

Groene persona’s: Effectieve leerstijlen voor medewerkers in de bos- en natuursector

In nauwe samenwerking met werkgevers en werknemers heeft Groenpact vier verschillende werknemersprofielen opgesteld. Deze zogenoemde groene persona's geven inzicht in hoe medewerkers hun werk benaderen, wat hun kernwaarden zijn en hoe ze het beste leren en zich ontwikkelen. Inzicht in en toepassing van deze persona’s is daarmee van grote waarde voor werkgevers, werknemers en de sector als geheel.

Lees meer
Lees meer over Groene persona’s: Effectieve leerstijlen voor medewerkers in de bos- en natuursector
Bos en Natuur
26 januari 2024

Onderzoek in de bos- en natuursector ter bevordering van veilig en gezond werken

In 2023 is onderzoek gedaan naar 'zwaar werk' in de sector, specifiek voor de functies houtzagers en machinisten in de bosbouw, en boa's bij natuurbeheerorganisaties. De resultaten worden door sociale partners Bos en Natuur uitgewerkt in een concreet plan van aanpak ter bevordering van veilig en gezond werken in de sector.  

Lees meer
Lees meer over Onderzoek in de bos- en natuursector ter bevordering van veilig en gezond werken