Nieuws

De seniorenregeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon en met pensioenopbouw. Deelname aan de regeling is in de afgelopen jaren hard gegroeid en naar verwachting zet deze groei zich de komende tijd door. Vanwege het verhogen van de AOW-leeftijd is de looptijd van de regeling de afgelopen jaren langer geworden. Hierdoor zijn de kosten van de regeling gestegen.

Dierhouderij
19 april 2024

Social media campagne Groeien in je werk in de Dierhouderij gestart

Op donderdag 18 april is de social media campagne Groeien in je werk in de sector Dierhouderij gestart. Het doel van de campagne is het stimuleren van loopbaanontwikkeling in de sector Dierhouderij via social media. Door ontwikkelingen zoals stijgende werkdruk, automatisering en het feit dat we langer moeten doorwerken, is het belangrijk dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven. De persoonlijke en ook professionele ontwikkeling van werknemers is hierbij een essentieel onderdeel.

Lees meer
Lees meer over Social media campagne Groeien in je werk in de Dierhouderij gestart
Glastuinbouw
18 april 2024

Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”

Bij glastuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden staat aandacht voor de medewerkers voorop. Daarom steken de ondernemers, die zijn aangesloten bij Sazas, veel tijd en energie in het beperken van de werkdruk en het vergroten van het werkplezier van hun mensen. Bijvoorbeeld door hen te vragen naar hun mening, in gesprek te gaan en regelmatig iets extra's te doen, vertelt Lowie in VanColland Magazine.

Lees meer
Lees meer over Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”
Algemeen
16 april 2024

Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken

Alle agrarische sectoren hebben op 16 april samen het arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht gelanceerd om werkzoekenden te enthousiasmeren voor een functie in land- en tuinbouw. Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van mensen die de overstap al maakten, een keuzehulp die hen naar passende functies wijst en een vacaturebank. Het platform en de campagne worden gefinancierd door LTO Noord en Colland Arbeidsmarkt.

Lees meer
Lees meer over Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken
Glastuinbouw
27 maart 2024

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector. Via de agenda blijf je op de hoogte van relevante activiteiten. Ook organiseert Kasgroeit regelmatig interessante workshops bij jou in de regio. En dat kosteloos voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw!

Lees meer
Lees meer over Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw
Glastuinbouw
26 maart 2024

“Door in dialoog te gaan, creëren we begrip voor wat de sector doet en waar ze voor staat.”

Glastuinbouw Nederland heeft afgelopen jaar de Toolkit Gezondheid & Geluk geïntroduceerd. Het doel is om te laten zien hoe de glastuinbouwsector bijdraagt aan de gezondheid en het geluk van miljoenen consumenten in Nederland en West-Europa. Jakoline van Straalen, Communicatie Adviseur bij Glastuinbouw Nederland, legt uit hoe de Toolkit werkt en wat de ervaringen zijn.

Lees meer
Lees meer over “Door in dialoog te gaan, creëren we begrip voor wat de sector doet en waar ze voor staat.”
Hoveniers
22 maart 2024

NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience

Colland Arbeidsmarkt en de Sectorcommissie Hoveniers zijn verheugd met de nominatie van NetwerkZes voor de SAN Accenten 2023. Deze nominatie is te danken aan de campagne Groeien door Groen Experience. De campagne is gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt en is een initiatief van sociale partners in de hovenierssector.

Lees meer
Lees meer over NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience
Bloembollengroothandel
21 maart 2024

#Kenniskracht dialooglunch 2024 bevordert duurzame inzetbaarheid in bloembollengroothandel

Op donderdag 4 april (11.30-13.30, Hillegom) organiseert Kenniskracht een dialooglunch voor bedrijven uit de bloembollengroothandel. Deze lunch biedt de gelegenheid om met elkaar de ontwikkelingen in de sector te bespreken, ervaringen uit te wisselen en te verkennen hoe we duurzame inzetbaarheid in de sector verder kunnen bevorderen.

Lees meer
Lees meer over #Kenniskracht dialooglunch 2024 bevordert duurzame inzetbaarheid in bloembollengroothandel
Algemeen
20 maart 2024

“Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”

Inzicht in de arbeidsmarkt van de agrarische en groene sectoren is van groot belang om effectief beleid te voeren en de uitdagingen van arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Colland Arbeidsmarkt voert daarom elke twee jaar een uitgebreid onderzoek uit onder werkgevers in deze sectoren.

Lees meer
Lees meer over “Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”