Veel belangstelling voor webinar seniorenregeling Groen Grond en Infrastructuur

Op dinsdag 30 november organiseerde Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners (FNV, CNV, Cumela en HZC) in de Groen Grond en Infrastructuur (GGI) een webinar over de seniorenregeling. Sociale partners vinden het belangrijk dat zowel werknemers als werkgevers in de sector goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de regeling biedt. Marie-José Lamers (Cumela) en Dammie van der Poel (Loon- en aannemersbedrijf Gebroeders van der Poel) gaven uitleg over de regeling en de financiële gevolgen. Daarnaast werden tientallen vragen tijdens de bijeenkomst beantwoord door Chaira Klein (Cumela), Monique van Meerendonk (HZC) en Jeroen Verweij (Colland Arbeidsmarkt). Ruim 300 personen namen deel aan de bijeenkomst. De reacties na afloop waren erg positief.

Maak de seniorenregeling bespreekbaar
Dammie van der Poel vertelt dat er binnen de sector GGI veel zware beroepen zijn. Daarnaast is de pensioenleeftijd inmiddels opgeschoven naar 67 jaar. "Als we samen de eindstreep willen halen dan is dat met een extra rustdag makkelijker te doen. De seniorenregeling biedt hiervoor een uitkomst en dat is positief voor zowel werknemers als werkgevers. Om het goed in te regelen, is goed overleg tussen werkgever en werknemer belangrijk. Dus maak het bespreekbaar en zoek naar een gezamenlijke oplossing.”

Seniorenregeling draagt bij aan gezond en met plezier blijven werken
Marie-José Lamers legt uit dat de seniorenregeling werknemers in de GGI vanaf 60 jaar de mogelijkheid biedt om 80% te werken voor 90% loon met behoud van vrijwel gelijke pensioenopbouw. "De regeling draagt bij aan het gezond en met plezier blijven werken tot aan het pensioen. De rustdag draagt bij aan het herstelvermogen van de werknemer. De werknemer kan hierdoor geleidelijk wennen aan de invulling na zijn werkperiode. Daarnaast biedt het werkgevers de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat waardevolle kennis goed wordt overgedragen naar de nieuwe generatie."

Webinar terugkijken?
Heeft u het webinar gemist of wilt u het terugkijken? Klik dan hier: https://youtu.be/ojCbCTxw4aw.

Wilt u meer weten over de seniorenregeling? Klik dan op www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-groen-grond-en-infrastructuur-loonwerk/ voor de pagina Seniorenregeling GGI op de website van Colland Arbeidsmarkt.

De seniorenregeling is ontwikkeld door sociale partners in de GGI; FNV, CNV, Cumela en HZC. De seniorenregeling wordt gefinancierd door de bijdrage van werkgevers en werknemers aan de regeling via het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds is een samenwerking tussen cao-partijen in de GGI. Het fonds Colland Arbeidsmarkt draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, personeelsbeleid, imago, scholing, veiligheid en gezondheid in de agrarische en groene sectoren.