Duurzame inzetbaarheid van werknemers in de sector Hoveniers staat hoog op de agenda van sociale partners VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen. Om duurzame inzetbaarheid nog meer te bevorderen, wordt de seniorenregeling vernieuwd.

Per 1 januari 2019 wordt de looptijd van de seniorenregeling in de sector Hoveniers verlengd van 5 naar 8 jaar. Dit geldt voor huidige en voor nieuwe deelnemers. Instappen blijft ongewijzigd mogelijk vanaf 60 jaar en de uiterlijke einddatum blijft het moment van bereiken van de individuele AOW-leeftijd.

Met de Seniorenregeling kan de werknemer 20% (1 dag per week of parttime naar rato) minder werken met behoud van 90% van het brutoloon. Zo is er meer vrije tijd voor hobby’s, familie of om te herstellen van zware lichamelijke en geestelijke arbeid. Werknemers blijven zo met plezier werken. De regeling wordt uitgevoerd door het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Voor huidige deelnemers wordt de looptijd automatisch aangepast naar maximaal 8 jaar. De deelnemers ontvangen hierover bericht. Oud-deelnemers kunnen zich, onder voorwaarden, opnieuw aanmelden voor deelname.

De regeling gaat in per 1 januari 2019. Deelnemers die interesse hebben, kunnen per 1 december 2018 een aanvraag indienen.

Meer informatie en voorwaarden staan op de website van Colland Arbeidsmarkt.