De website kaswerk.nl is sinds deze maand live. De site geeft informatie over eerlijk, gezond en veilig werken in de Nederlandse glastuinbouw. De belangrijkste aandachtspunten rond onderwerpen zoals huisvesting, loon of ziekte worden er beschreven. Daarnaast biedt de website tips en koppelingen naar andere websites voor meer informatie. kaswerk.nl is een startpunt voor buitenlandse werknemers in de glastuinbouw. De site is beschikbaar in het Nederlands, Pools en Roemeens.

Henry Stroek van CNV Vakmensen over het initiatief: ‘Natuurlijk is er online veel informatie over werken in de Nederlandse glastuinbouw beschikbaar, maar die inhoud blijkt vaak onjuist te zijn. Of de pagina’s zijn nauwelijks vindbaar, als je de Nederlandse taal niet spreekt. Terwijl het voor buitenlandse werknemers in de glastuinbouw belangrijk is om te beschikken over de juiste informatie.’

Daarom hebben CNV Vakmensen en FNV het initiatief genomen voor dit project. Leo van Beekum van FNV vult aan: ‘De site biedt veel basisinformatie en buitenlandse werknemers vinden via de directe links makkelijk de weg naar andere sites. Met dit project willen we bijdragen aan de stimulering van de zelfredzaamheid van de buitenlandse werknemer, zoals het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten (commissie Roemer) eerder adviseerde.’ Het project is mede mogelijk is gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers- en brancheorganisaties worden van harte uitgenodigd de website te delen met hun werknemers en leden.