Hoe staat uw sector er voor?

Nieuw: scholingsvouchers voor Open Teelten

Al
1102
cursusgroep declaraties in 2017
Op de hoogte blijven over de arbeidsmarkt?
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief

Scholing, cursus en opleiding

Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het verhogen van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de agrarische en groene sector.

U kunt bij het fonds Colland Arbeidsmarkt een subsidie aanvragen voor uw werknemers voor het volgen van cursussen. Werknemers kunnen dit ook zelf aanvragen. Een andere mogelijkheid voor werkgevers is dat zij in bepaalde sectoren een subsidie kunnen ontvangen voor werknemers die deelnemen aan de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg (BBL), een combinatie van werken en leren.

Werkgevers kunnen vanuit de regeling Praktijkleren ook een subsidie van de overheid krijgen. Deze subsidie kunt u zelf aanvragen via RVO, of u kunt gebruik maken van de Portal Praktijkleren (alleen voor open teelten en loonwerk).

Dit jaar zijn er via Colland Arbeidsmarkt geen ESF-subsidies mogelijk. Zodra dit weer het geval is, zullen we u hierover informeren.

Cursusgroepen
BBL opleidingen
Scholingsvouchers
Employabilityregeling
Colland Hoveniers Winterspecials
VHG Brancheopleiding

Cursusgroepen
naar boven

Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het vergroten van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de agrarische en groene sector. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van uw bedrijf.

Bij het fonds Colland Arbeidsmarkt kunt u een subsidie aanvragen voor de cursuskosten van uw werknemers. Ook werknemers kunnen een subsidie aanvragen.

» Lees verder

BBL opleidingen
naar boven

Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het verhogen van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de agrarische en groene sector. Dit heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van uw bedrijf.

Daarom kunt u bij het fonds Colland Arbeidsmarkt een subsidie ontvangen voor werknemers die deelnemen aan de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg (BBL), een combinatie van werken en leren.

» Lees verder

Scholingsvouchers
naar boven

De sector Open Teelten (bloembollenteelt, landbouw, tuinbouw en boomkwekerij) vindt het belangrijk dat werknemers zich constant ontwikkelen. Om deze reden zijn per 1 januari 2017 scholingsvouchers beschikbaar voor werknemers in de sector Open Teelten. Met een scholingsvoucher ontvang je als werknemer een individueel budget. Dit budget is te besteden aan cursussen waarmee de groei en/of verdieping in het vak wordt gestimuleerd. Op die manier blijf je in de toekomst breed inzetbaar. 

» Lees verder

Employabilityregeling
naar boven

De sector Hoveniers vindt het belangrijk dat werknemers zich constant ontwikkelen. Om deze reden is per 1 juli 2015 de employabilityregeling voor hoveniers ingegaan. Met deze regeling ontvang je als werknemer een individueel budget. Dit budget is te besteden aan cursussen waarmee de groei en/of verdieping in het vak wordt gestimuleerd. Op die manier blijf je in de toekomst breed inzetbaar. 

» Lees verder

Colland Hoveniers Winterspecials
naar boven

Branchevereniging VHG, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen presenteren deze winter (2016- 2017) de Colland Hoveniers winterspecials. Deze cursussen zijn speciaal voor agrarische en groene sectoren ontwikkeld en worden verzorgd door geselecteerde cursusinstituten. Om u een steuntje in de rug te geven, worden de cursuskosten volledig gesubsidieerd via Colland.

» Lees verder

VHG Brancheopleiding
naar boven

De VHG brancheopleiding is binnen de hovenierssector een gerenommeerde opleiding die wordt gegeven via licentiescholen. Omdat er behoefte is aan goed geschoold personeel hebben sociale partners besloten de instroom in de brancheopleiding te stimuleren met een speciale subsidieregeling voor deze opleiding. 

» Lees verder